Zo blijf je wél sporten in het najaar

Staan deze bijzondere wedstrijden al in jouw agenda?

David Stegenga / 21 november 2017 / Leestijd: 3:39 / sport, hardlopen, najaar, winter

Het wordt ’s avonds al snel donker en het wordt kouder, maar dat zou geen reden moeten zijn om niet lekker te blijven lopen. De kou zorgt juist voor meer zuurstof in de lucht en dat heeft weer een positief effect op je loopprestaties. Ook staan er de aankomende periode een aantal super bijzondere hardloopwedstrijden en sociale runs op het programma.

Ben jij op zoek naar wat afwisseling in je wedstrijdschema of heb je gewoon zin in een bijzondere hardloopervaring, dan heb ik een aantal erg bijzondere en leuke wedstrijden of fun runs voor je. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en verschillen vaak in afstand maar ook zeker in thema. Zo loop je tijdens de Eindhoven Urban Trail dwars door de plaatselijke bierbrouwerij en kun je tijdens de Stadswild Silent Night Run in alle stilte genieten van klassieke muziek en yoga.

Hier volgen een aantal bijzondere hardloopwedstrijden om de aankomende periode je loopprestaties te testen of gewoon van te genieten met je vrienden.


Eindhoven Urban Trail

Wil jij de Eindhovense binnenstad op een andere manier leren kennen? Bij een Urban trail loop je door diverse gebouwen en locaties. Je loopt tijdens de Eindhoven Urban Trail door verschillende gebouwen, zoals theaters, parkeergarages, voetbalstadions en winkelcentra. Kortom, je loopt een parcours door de stad dat je anders nooit loopt.

Waar: Eindhoven
Wanneer: 10 december 2017
Afstand: 10-12 kilometer
Website: Eindhoven Urban Trail


Ugly Sweater Run

Ren of wandel samen met vrienden en familie in je foutste kersttrui de vrolijkste 5 km van het jaar. Tijdens de Ugly Sweater run word je aangemoedigd door de kerstman en staat er na afloop een kop warme choco op je te wachten.

Waar: Amsterdam
Wanneer: 16 december 2017
Afstand: 5 kilometer
Website: Ugly Sweater RunAmeland AdventureRun

De Adventurerun is een wedstrijd- en recreatieloop voor jong en oud. Trotseer de winterse elementen en ervaar de ongerepte natuur van het unieke Waddeneiland. Wat dit parcours zo leuk maakt is de diversiteit van het parcours, dwars door de duinen en over onverharde paden.

Waar: Ameland
Wanneer: 16 december 2017
Afstand: 5, 10 en 21 kilometer
Website: AdventureRun


Goudse GlaMMM-ERasmus Lichtjesloop

De Goudse GlaMMM-ERasmus Lichtjesloop is een uniek loopavontuur door de romantisch verlichte Goudse binnenstad. Tijdens deze loop kun je genieten van sprookjesachtige steegjes en hofjes onderweg én een handvol culturele surprises. En met een afstand van 5 kilometer erg toegangkelijk voor beginnende lopers.

Waar: Gouda
Wanneer: 22 december 2017
Afstand: 5 kilometer
Website: Goudse Glammm-Erasmus Lichtjesloop


Sylvestercross

Om het jaar sportief en voldaan af te sluiten kun je meedoen aan de Sylvestercross in Soest. Een prachtige hardloopwedstrijd over en om de Soesterduinen. Een sfeervolle loop, met altijd een aantal topatleten aan de start.

Waar: Soest
Wanneer: 31 december 2017
Afstand: 3.3km, 6.1km, 9 km
Website: Rabobank SylvestercrossMidwinter Marathon Apeldoorn

De Midwinter Marathon is het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland en niet zonder reden. Op 3 en 4 februari 2018 is het alweer de 45ste editie en zeker de moeite waard om je voor in te schrijven.

Waar: Apeldoorn
Wanneer: 3 en 4 februari 2018
Afstand: 8, 16, 25 en 42 kilometer
Website: Midwinter Marathon ApeldoornSaucony Egmond Halve Marathon

Jaarlijks trekt deze winterklassieker vanwege het uitdagende parcours een groot aantal deelnemers. Het parcours voert de deelnemers over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden zorgen ervoor dat elke editie weer anders is. Dit boeiende aspect van de Saucony Egmond Halve Marathon maakt deze klassieker een evenement waar vele duizenden lopers elkaar elk jaar weer terugzien.

Waar: Egmond
Wanneer: 14 januari 2018
Afstand: 10,5 km, 21,1 km
Website: Saucony Egmond Halve Marathon


Stadswild Silent Night Run

De Stadswild Silent Night Run bestaat sinds 2012 en is een 6km run in stilte, waarbij deelnemers onderweg worden verrast door verschillende experiences. Een privé-concert in Het Concertgebouw bijvoorbeeld of meditatie in het Stedelijk Museum, een fashion performance in het Conservatorium Hotel of een food experience op een rondvaartboot.

Stilte maakt het onderlinge contact nog intiemer tijdens de Stadswild Silent Night Run en je ervaart hardlopen op een hele andere manier. Ieder jaar zijn er verschillende edities. Elke editie heeft een uniek programma en een bijzondere ervaring is gegarandeerd.

Waar: Amsterdam
Wanneer: 27 januari 2018
Afstand: 6 kilometer
Website: Stadswild Silent Night Run


Vondelpark “Light The Night”

Een totaal verlicht Vondelpark staat er op je te wachten en je moet er snel bij zijn want hij bereikt elk jaar al vrij snel zijn inschrijflimiet. Tijdens deze avond is het vondelpark omgetoverd in een complete lichtshow

Waar: Amsterdam
Wanneer: 20 januari 2018
Afstand: 7,5 kilometer
Website: Vondelparkloop
  • Deel blog via:
David Stegenga

David Stegenga David is mede-oprichter en eigenaar van hardloopplatform Urban Runners. 10 jaar geleden begon hij met hardlopen om wat kilo’s kwijt te raken, inmiddels is het zijn levensstijl geworden. David wil zijn liefde voor de sport delen en mensen inspireren in hun sportieve doelen. Hij is ook freelance fotograaf, drinkt graag een drankje met vrienden en gaat graag naar een goed concert. Benieuwd naar de laatste hardlooptrends, nieuwste sportkleding, gadgets of tips over voeding en events? Check urbanrunners.nl.

< Terug naar overzicht
© 2018 CZ Sitemap | Disclaimer | Keurmerk Klantgericht Verzekeren | Privacy